Jag erbjuder följande tjänster:
Föreläsningar och workshops, för att utveckla er verksamhet eller som lättsam personalaktivitet
Produktutveckling inom fermenterade och konserverade produkter
Rådgivning inom fermentering
Kontakta mig gällande samarbeten, prisuppgifter samt intervjuförfrågningar.
kontakt@surtantens.se
Några av mina samarbetspartners och uppdragsgivare:
– Ikea
– Oatly
– Danone
– Probi
– Restauranghögskolan i Grythyttan
– Sveriges Lantbruksuniversitet
– Högskolan Kristianstad
– Rocket Brewing Company (collab inom öl)
– Akademi Båstad, YH-utbildningen ”Kitchen Manager”,
– Folkuniversitetet, YH-utbildningen ”Mathantverkare med entreprenörskap”
– Matnavet på Maere, Norge
– Lokalt center för mathantverk, Finland
I matkällaren i Surtantens barndomshem stod ett stort Höganäskrus. Det hade tillhört Surtantens farmor som syrade vitkål i det under kriget på 40-talet. Varje höst fyllde farmor Höganäskruset med kummindoftande vitkål som skulle räcka hela vintern, men en dag stampade hon kålen så intensivt att kruset sprack i botten. Farmor fick därefter syra sin vitkål i andra kärl, men kruset och farmors surkålsrecept gick i arv. Idag står det spruckna Höganäskruset hemma hos Surtanten som en påminnelse om att hon har surkålen i blodet.